KMO-NL

KMO Portefeuille

Bespaar tot 30% op je opleiding dankzij de KMO-portefeuille

XatraX is geregistreerd bij het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid als dienstverlener voor de KMO-portefeuille als opleidingsverstrekker voor ArchX. Dit betekent dat zelfstandigen (in hoofd- of in bijberoep), ondernemers van een KMO & beoefenaars van een vrij beroep kunnen genieten van 30% subsidies bij het volgen van opleidingen.

Je betaalt met andere woorden slechts 70% van het inschrijvingsbedrag op voorwaarde dat je onderstaande instructies volgt.

  • Betalen met de KMO-PORTEFEUILLE

Geef bij je inschrijving aan dat je via KMO-portefeuille wil betalen. Het is niet toegestaan om in schijven te betalen.
Je ontvangt na je inschrijving meteen een factuur met een factuurnummer dat je nodig hebt voor de betaling via KMO-portefeuille.
Per inschrijving voor een opleiding wordt er één factuur aangemaakt.
Vervolgens vraag je je subsidie aan via de KMO-portefeuille.

  • Hoe maak je gebruik van de KMO-PORTEFEUILLE?

Alle info m.b.t. de KMO-portefeuille vind je op https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille of via het gratis nummer 1700 van de Vlaamse Overheid. Heb je nog nooit gebruik gemaakt van de KMO-portefeuille? Dan dien je je eenmalig te registreren. Hou er rekening mee dat het registreren tot 10 werkdagen kan duren én dat je over een e-ID en een elektronische kaartlezer moet beschikken. Eénmaal je geregistreerd bent, kan je een projectaanvraag indienen. Selecteer bij dienstverleners “XatraX” Geef de omschrijving van je opleiding in en het correct aantal opleidingsuren (dit vind je terug op je inschrijvingsbevestiging en op de factuur). Geef ook het volledige bedrag op van de opleiding. Dien je projectaanvraag onmiddellijk na je inschrijving in.

Maak je gebruik van de vroegboekkorting, zorg er dan voor dat je dossier is ingediend voor die datum & de BTW betaald is. Maak je geen gebruik van de vroegboekkorting, hou er dan rekening mee dat de betaling dient te gebeuren voor de start van de opleiding.

​Indien de opleiding reeds is gestart en de projectaanvraag 14 dagen of later na deze startdatum wordt ingediend, kan dit niet meer goedgekeurd worden. Dit betekent dat je als deelnemer het opleidingsbedrag volledig zelf dient te betalen. Een projectaanvraag moet eerst door XatraX worden goedgekeurd (opleiding, bedrag, aantal opleidingsuren, datum aanvraag). Van zodra dit in orde is, krijg je daarover via de KMO-portefeuille een bericht. Daarna dien je binnen de 30 dagen 70% van het opleidingsbedrag te storten aan de KMO-portefeuille. Van zodra je storting in orde is, zal de Vlaamse Overheid de andere 30% van het opleidingsbedrag in jouw KMO-portefeuille storten. Tenslotte moet je KMO-portefeuille de opdracht geven om het volledige bedrag van de opleiding te betalen aan XatraX. Hierbij gebruik je het factuurnummer dat op de factuur staat vermeld.

Blog at WordPress.com.